Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Rozhovor s Michalem Kazatelem

21.12.2018 | Redakce

V dalším rozhovoru pro klubový web jsme se bavili s hlavním trenérem slánského dorostu Michalem Kazatelem.

Jak hodnotíš poslední odehrané utkání, které jste v neděli odehráli doma se Zbraslaví?

Naše jednoznačné vítězství 10:1 asi hovoří samo za sebe. Soupeře jsme přehráli téměř ve všem. Byli jsme rychlejší, silnější v osobních soubojích, s kotoučem jsme hráli v podstatě jen my, což nám dovolilo kombinovat. Doufám, že tento dobrý výkon kluky povzbudí do dalších utkání.


V čem vidíš nejsilnější stránky týmu a na čem je naopak potřeba ještě výrazně zapracovat?

Nejsilnější stránka je asi naše bojovnost a zarputilost, tu ovšem kluci ztrácejí ve chvílích, kdy začneme prohrávat a na tom se snažíme pracovat, to potřebujeme jednoznačně změnit. Není možné, abychom dostali branku díky které začneme prohrávat a kluky to zlomilo. Dalším naším obrovským problémem je koncovka. V absolutní většině zápasů v nadstavbě jsme soupeře herně přehrávali, přestříleli, byli jsme lepší. I přesto jsme dokázali v nadstavbě 4x prohrát, navíc ve čtyřech utkáních v řadě. Taky se musíme více tlačit do branky soupeře. Před brankou to ale bolí a klukům se tam moc nechce, věřím, že to zlomíme, což napověděl i poslední zápas, ve kterém jsme po tečích a dorážkách nějaké branky dali. Radost mám z toho, že kluci konečně pochopili, že musíme hrát slušně. Na začátku sezóny jsme byli velmi nedisciplinovaní, nechávali se úplně zbytečně vylučovat. To se ale podařilo eliminovat a i když zbytečná vyloučení občas máme, je jich podstatně méně.


Kromě posledního utkání dáváte poměrně málo branek, proč?

No, na to už jsem v podstatě odpověděl. Pokud to mám ještě doplnit, musíme být více přímočařejší. Hodně našich akcí končí v rozích našeho útočného pásma. Když už vystřelíme, čekáme jestli to tam padne nebo ne, namísto abychom za pukem šli a snažili se o případnou dorážku.


Vyzdvihl by jsi nějaké jednotlivce?

Žádné jednotlivce jmenovat nechci a nebudu. Jsme jeden tým a jako každý jiný tým má i ten náš slabší a silnější ''články''. Kluci své úlohy znají a vědí co od nich čekáme a chceme. Děláme kolektivní sport, musíme fungovat jako tým, ne jako jednotlivci!


Které utkání v sezóně ti přišlo jako herně nejlepší, a který z výkonů byl dle tvého názoru nejslabší??

Asi nejhorší utkání jsme odehráli v Bílině. Tam nám chyběla bojovnost, udělali jsme spoustu individuálních chyb. Navíc jsme se nedokázali popasovat s tamním velmi úzkým kluzištěm a v podstatě jsme si nepřihráli. Pokud si dobře vzpomínám, prohráli jsme tam o pět branek, zatímco doma jsme Bílinu v odvetě jednoznačně herně přehráli a zvítězili. Nejlepší výkon jsme podali v posledním utkání proti Zbraslavi, ale i v Berouně nebo v Příbrami jsme hráli dobrý hokej, akorát nám to tam nepadalo tak jako se Zbraslaví. I výkony v těchto prohraných utkáních byly dobré.



V základní části jste skončili na čtvrtém místě, bod právě za zmiňovanou Bílinou. V nadstavbě jste po devíti kolech na čtvrtém místě se stejným počtem bodů jako mají třetí Poděbrady. Jaký je cíl pro nadstavbu??

Cíle jsme si dali ty nejvyšší, tedy hrát o vítězství ve skupině. Tento cíl jsme si ale výrazně zkomplikovali v první třetině nadstavbové části, kdy jsme prohráli čtyři zápasy v řadě a ztratili tak mnoho důležitých bodů. To se nám bude těžko dohánět, ale uděláme maximum. Více napoví tato druhá část soutěže. Ještě se hraje o mnoho bodů a je jen na nás jak to zvládneme.


Co Tě jako trenéra u týmu dorostu nejvíce překvapilo??

U týmu jsem od začátku letošní sezóny a po příchodu k týmu mě asi nejvíc překvapilo, že mezi kluky nebyla taková parta jako by v týmu takto starých resp. mladých kluků měla být, někteří se dokonce oslovovali příjmením, což dokladovalo jejich vzájemné nerespektování se. To jsem já jako hráč nikdy nezažil. V tom ale vidím pozitivní změny a řekl bych, že začínají jako parta fungovat. Nemile mě ale stále překvapuje slabá účast na trénincích.


Jak vzpomínáš na svá hokejová léta?

Už to nějaká doba je. Pokud to shrnu, byly to hezké roky. Mezi ty hezké ale nepočítám poslední jeden a půl sezóny, kdy jsem prodělal dvě vážná zranění po sobě a v podstatě chodil z ordinace do ordinace, z vyšetření na vyšetření a pak jsem to zabalil. V každém případě byla ta doba velká zkušenost a to nejen hokejová, ale i životní. Myslím, že jsem si z toho vzal hodně. Nyní jsem se vrátil do klubu, ve kterém jsem jako malý začínal a nasbírané zkušenosti se snažím předávat dál.


Komu fandíš v extralize?

Jednoznačně Plzni.



Proč?

Hrají hezký hokej, od doby příchodu Martina Straky je radost se na ně dívat, navíc se jim daří i v mládežnických kategoriích.





Michal kazatel

trenér dorostu HK Lev

datum a místo narození: 9.4.1988, Slaný

hráčská kariéra: HC Rabat Kladno, HC Benátky nad

Jizerou, IHC Písek, NED

Hockey Nymburk

úspěchy: starty ve všech kategoriích mládežnických

reprezentací, bronz z MS U18

v roce 2006



 
Aktuální články
Dostaň se do extraligového týmu!

Po prvním kole Try outu jsou před námi další termíny, kdy se budete moci zúčastnit tréninku a probojovat se mezi extraligová Lvíčata.

 
Nejmladší Lvíčata na bedně

Nejmladší tým Slánským Lvíčat, složený z ročníku 2016 a 2017 uspořádal v neděli 7.4.2024 domácí turnaj 2.tříd.

 
Proslulá akademie v Salzburgu se sklonila před mladými Slaňáky

Do nejproslulejší evropské hokejové a fotbalové akademie Red Bull v rakouském Salzburgu vyrazili v březnu talentovaní malí...

 
TRY OUT do extraligy devátých tříd
 
Úspěch ročníku 2014
 
Lvíčata zvítězila v anketě Nejúspěšnější sportovec Slaného!!!
 
Play-off se blíží, přijďte nás v neděli podpořit!!
 
70 nových Lvíčat dorazilo na Týden hokeje
 
Polovina sezóny Lvíčat za námi
 
Pojď hrát hokej za HK LEV
 
 
© eSports s.r.o. & HK Lev Slaný - kontakt: hklevslany@centrum.cz RSS