Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Rozhovor s trenérem dorostu Michalem Kazatelem

27.09.2020 | Redakce

V dalším rozhovoru pro klubový web jsme si povídali s hlavním trenérem slánských dorostenců Michalem Kazatelem nejen o předsezónní přípravě, ale i o začátku soutěže a složení týmu.

Dorost, který z pozice hlavního kouče vedeš má za sebou už 4 mistrovská utkání. Nejprve se ale vraťme k přípravě. Kolik přípravných utkání a s jakými výsledky jste sehráli?
Letos jsme měli během srpna na programu 5 přátelských utkání, ve kterých jsme porazili soupeře z Děčína, Černošic, Kralup a naopak prohráli s týmy Bíliny a Kralup.

Byli jste s trenérským kolegou Davidem Štechmüllerem s přípravou spokojeni?
Příprava proběhla dle našich představ. Absolvovali jsme ve druhém srpnovém týdnu týdenní soustředění v Chomutově, kde jsme byli dvakrát denně na ledě a jednou na suchu. Během soustředění jsme sehráli dvě přátelská utkání, která nám dost napověděla, jak jsme na tom výkonnostně. Druhá půlka srpna se nesla v duchu náročnějších tréninků a formování týmu.

Změnil se v průběhu předsezónní přípravy kádr dorostenců?
Změnil a to výrazně. Poprvé za čtyřleté působení v RLD se nám povedlo, vybudovat zdravou konkurenci mezi hráči. Sešlo se nám 25háčů a 2 brankáři, kteří bojovali o své místo a po potřebném zúžení kádru  máme v týmu 19 hráčů a 2 brankáře, další jeden brankář a dva hráči mají do Slaného vyřízené střídavé starty z Kladna. Parádní práci odvedlo vedení klubu!

Jak jste spokojeni se složením týmu?
Tým máme velmi mladý, pouze tři hráči jsou ročníku 2004 a zbytek je ročník 2005. To je bohužel znát hlavně ve fyzické vyspělosti týmu. Nicméně tento tým má potenciál a my jako trenéři za ním stojíme a věříme mu.

Hledáte ještě posily?
Aktivně nyní nikoho nevyhledáváme, ale zároveň neříkám, že je kádr uzavřený. Máme ambice hrát výše a postoupit ze skupiny, takže pokud by se objevil hráč, který by byl opravdovou posilou, tak bychom ho do týmu přivedli.

Jak kluci ročníku 2005 zvládli přechod z žákovské do dorostenecké kategorie? 
Ještě je brzo říkat, že jej zvládli. Někdo to zvládá a adaptuje se docela rychle, jinému to trvá déle. Předpoklad toho, aby se hráč rychle adaptoval a dále se zlepšoval je, že bude na sobě tvrdě pracovat a to jak v tréninku na ledě, tak i na suchu. Čas je neúprosný a pro některé hráče by mohla být v příští sezóně výzvou juniorská kategorie. Záleží na každém, jak se k tomu postaví. 

Tým je skutečně velmi mladý, nikdo ze soupeřů v naší skupině tak mladý tým nemá, kromě třech hráčů jsou všichni v dorostu prvním rokem, jaké jsou cíle sezóny?
I když máme tým, který je hodně mladý, cíl máme ten nejvyšší, tedy postup ze skupiny - což znamená umístění na jedné z prvních třech příček a následně ve skupině o postup do extraligy hrát důstojnou roli a zlepšovat se jak týmově, tak individuálně. Každopádně tato sezóna je a bude dost specifická pro nás všechny, takže uvidíme co "covid" dovolí.

Jak hodnotíš první odehraná kola? Máte 6 bodů po čtyřech kolech
První čtyři zápasy mi ukázaly, že jsme v žádném zápase sice herně nepropadli, ale nedostatky ve hře jsou. Přece jen drtivá většina kluků  hrála loni žákovskou ligu a ten skok do dorostu je vždy obtížný. Veliký problém máme v koncovce. Jsme málo důrazní a agresivní před brankou soupeře. Na tom momentálně pracujeme nejvíc a věřím, že nám to přinese ovoce. 6 bodů po čtyřech kolech je málo, brali bychom 9 bodů. Nemáme ale čas se rozkoukávat, nebo se vymlouvat na nezkušenost. Musíme jít do každého zápasu se srdcem na dlani a urvat body. Nicméně liga je velmi vyrovnaná a každý může porazit každého, což v předchozích sezónách nebývalo zvykem. Každý bod se na konci bude počítat.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho týmových úspěchů!




 
Aktuální články
Dostaň se do extraligového týmu!

Po prvním kole Try outu jsou před námi další termíny, kdy se budete moci zúčastnit tréninku a probojovat se mezi extraligová Lvíčata.

 
Nejmladší Lvíčata na bedně

Nejmladší tým Slánským Lvíčat, složený z ročníku 2016 a 2017 uspořádal v neděli 7.4.2024 domácí turnaj 2.tříd.

 
Proslulá akademie v Salzburgu se sklonila před mladými Slaňáky

Do nejproslulejší evropské hokejové a fotbalové akademie Red Bull v rakouském Salzburgu vyrazili v březnu talentovaní malí...

 
TRY OUT do extraligy devátých tříd
 
Úspěch ročníku 2014
 
Lvíčata zvítězila v anketě Nejúspěšnější sportovec Slaného!!!
 
Play-off se blíží, přijďte nás v neděli podpořit!!
 
70 nových Lvíčat dorazilo na Týden hokeje
 
Polovina sezóny Lvíčat za námi
 
Pojď hrát hokej za HK LEV
 
 
© eSports s.r.o. & HK Lev Slaný - kontakt: hklevslany@centrum.cz RSS