Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Semifinále KLM nabídne lví derby, první utkání již ve středu Benešově!

27.02.2018 | Martin Augustin

Po překvapivém postupu přes Mělník čeká slánské hokejisty další velká výzva. V semifinále KLM se totiž střetnou s vítězem skupiny Východ z Benešova. Souboj dvou týmů, které mají ve znaku a názvu lva, startuje ve středu na benešovském zimním stadionu, Odveta ve Slaném se bude hrát v sobotu od 17:30 a případný třetí zápas by se uskutečnil hned v neděli opět v Benešově.

Ze slánské kabiny:

Slánští hokejisté ve čtvrtfinále dokonale zaskočili úřadující krajské šampióny z Mělníka, které vyřadili v minimálním počtu dvou zápasů. Odveta za loňské finále se tak Lvům nad očekávání vydařila. V obou zápasech zaznamenal nakonec vítězný gól útočník Martin Sekerka„Co jsem ve Slaném, tak jsme Mělník v šesti zápasech neporazili ani jednou. Bylo to pro mě to takové malé finále,“ řekl Sekerka v rozhovoru pro Kladenský deník. Proti loňskému finále, kdy jsme měli smůlu my, se všechno sešlo,“ usmíval se.

Spokojenost neskrýval ani kouč Vladimír Kameš. „Musím pochválit celý tým, jak se k sérii postavil a jak ji odehrál. V odvetě jsme byli hokejovější, trpělivější a možná jsme měli větší štěstí," uvedl také pro Kladenský deník.

Také do série s Benešovem půjdou Lvi v roli týmu, který může spíše překvapit. Navíc je otázkou, v jaké sestavě k prvnímu duelu na led soupeře dorazí. V amatérských podmínkách se přeci jen skládá sestava v pracovní den těžko.

Slovo o soupeři – HC Lev Benešov:

Benešov se už loni zařadil k předním týmům soutěže a nakonec vypadl s Mělníkem v semifinále play off. V této sezóně dokonce suverénně opanoval skupinu Východ, když na druhou Čáslav měl k dobru osm bodů. Lev má k dispozici kvalitní kádr v čele s velezkušeným Michalem Kaňkou, který donedávna patřil k nejlepším hráčům 2. ligy. V té ještě loni hájil barvy Žďáru nad Sázavou. Mezi další benešovské opory patří kapitán Lukáš Holánek nebo kanonýr Michal Holeš, který je přitom původním povoláním brankářem.

Ve čtvrtfinále play-off se Benešov utkal s rezervou Mladé Boleslavi. V prvním duelu Lvi soupeře přehráli vysoko 7:1, ovšem odvetu na ledě bruslařů nezvládli a z extraligového ledu si odvezli prohru 2:6. Rozhodnout tak musel až třetí duel v Benešově, v němž už byl úspěšnější opět domácí favorit, jenž zvítězil 4:1.

HC Lev Benešov – BK Mladá Boleslav B 7:1 (0:0, 5:0, 2:1)

Branky: 23. Kočí TS, 27. Holeš (Holánek), 29. Holeš (Holánek, Formánek), 31. Sládek (Fedoročko, Kaňka), 36. Kočí (Janáč, Kaňka), 47. Holeš (Holánek, Janáč), 60. Holeš (Holánek, Formánek) - 57. Protivný Jan (Rovný).

BK Mladá Boleslav B – HC Lev Benešov 6:2 (1:0, 3:0, 2:2)

Branky: 14. Ficek Milan, 27. Bartoš (Protivný Michal), 39. Ficek Milan (Kukla), 40. Mareš (Vaníček), 42. Rovný (Protivný Jan), 45. Protivný Jan (Ficek Michal) – 48. Kaňka (Fedoročko), 48. Bursík (Formánek, Janáč)

HC Lev Benešov – BK Mladá Boleslav B 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

Branky: 18. Holánek, 27. Kočí (Holánek), 31. Kočí (Holánek), 51. Holeš – 50. Kysela (Trégl)

Web Benešova naleznete zde.

První vzájemné utkání v této sezóně:

10. kolo, so 11.11. 2017: HC Lev Benešov – HK Lev Slaný 6:3 (1:1, 2:1, 3:2)

Slánští hokejisté si odvezli z Benešova porážku 3:6, byť po brankách Ujfalušiho a Nováka vedli na začátku druhé třetiny 2:1. Vedoucí celek skupiny Východ však otočil skóre až na 5:2 a jeho cestu za vítězstvím už nezkomplikovala ani trefa Slánského. Lvi ze Slaného doplatili především na častá vyloučení, domácí využili hned tři přesilové hry.

Branky: 13. Dušek (Polesný), 30. Holeš (Janáč, Holánek), 33. Dušek (Holánek, Šmicr), 42. Janák, 51. Holánek (Holeš), 59. Holeš - 17. Ujfaluši (Slánský), 22.Novák (Kubinčák, Malát), 52. Slánský (Krégl). 


První utkání se hraje ve středu 28. února od 18:00 v Benešově. Případní zájemci mohou využít klubový autobus, který odjíždí ve 14:30 od slánského zimáku. Odveta ve Slaném je na programu v sobotu od 17:30. Případný třetí zápas by se odehrál v neděli 4. března od 17:00 opět na benešovském ledě.


Zdroj: https://kladensky.denik.cz/hokej_region/obhajce-ze-hry-venku-zazili-jsme-male-finale-rika-popravci-melnika-20180227.html

 
Aktuální články
Dostaň se do extraligového týmu!

Po prvním kole Try outu jsou před námi další termíny, kdy se budete moci zúčastnit tréninku a probojovat se mezi extraligová Lvíčata.

 
Nejmladší Lvíčata na bedně

Nejmladší tým Slánským Lvíčat, složený z ročníku 2016 a 2017 uspořádal v neděli 7.4.2024 domácí turnaj 2.tříd.

 
Proslulá akademie v Salzburgu se sklonila před mladými Slaňáky

Do nejproslulejší evropské hokejové a fotbalové akademie Red Bull v rakouském Salzburgu vyrazili v březnu talentovaní malí...

 
TRY OUT do extraligy devátých tříd
 
Úspěch ročníku 2014
 
Lvíčata zvítězila v anketě Nejúspěšnější sportovec Slaného!!!
 
Play-off se blíží, přijďte nás v neděli podpořit!!
 
70 nových Lvíčat dorazilo na Týden hokeje
 
Polovina sezóny Lvíčat za námi
 
Pojď hrát hokej za HK LEV
 
 
© eSports s.r.o. & HK Lev Slaný - kontakt: hklevslany@centrum.cz RSS