Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Rozhovor z USA se Šimonem Drastilem

04.03.2022 | Redakce

V tomto rozhovoru pro klubový web jsme na dálku vyzpovídali Šimona Drastila. Šimon je hráč Slaného a před cestou za "velkou louži" hrával s týmem roč. 2009. Nyní je již třetím rokem i se svojí rodinou v americkém Texasu a i tam se hokeji věnuje a vede si skvěle!

Šimone, v Americe jste s rodinou třetí sezónu, jak se ti v USA líbí a za jaký tým hraješ? Libí se mi tady moc. Všechno je tady fakt velký a moderní :)). Hraji za tým Texas Tigers a náš tým vede texasskou tabulku!


Popiš prosím o jakou soutěž se jedná. Jsou v USA rozděleny soutěže výkonnostně už ve Tvé věkové kategorii? Ano, už soutěže v mé věkové kategorii jsou v USA rozděleny výkonnostně. Nejlepší kategorie je "AAA" a v celém Texasu je pouze jeden tým, který do této kategorie spadá. Dále je zde výkonnostní kategorie ve které hraji i já, je to kategorie  "AA" (v Texasu do této kategorie patří 8 týmů), pak kategorie "A" a čtvrtá kategorie má název "House league" a v té je opravdu dost týmů. Konkurence je zde obrovská. Náš tým je ale v celých Státech v nejlepší stovce, myslím že nyní někde kolem 80.místa. Pokud budu brát pouze kategorii týmů "AA"  patříme do top 10.


Jak daleko jezdíte k jednotlivým utkáním a kolik Ti hokej zabere času? Časy dojíždění se hodně liší. Co se týče dojezdu autem, může to být 20 minut, ale i 3 nebo 4 hodiny.  Pak také dost často létáme na turnaje do ostatních států.


Jak se ti daří skloubit hokej a školu? Mám 3x týdně ranní trénink a k tomu 2 odpolední tréninky. O víkendu hrajeme zápasy, nebo máme tréninky. Naštěstí je moje škola hodně tolerantní a podporuje mě, takže se to dá zvládnout. Ve škole mají i  můj seznam dnů, kdy kvůli turnaji ve škole nejsem. To mi pak plánují úkoly i testy podle potřeby. 



Jak vypadá Tvůj obvyklý den? Když mám ranní trénink, vstávám v 5 hodin. Trénink je od 6 do 7hodin, pak rychle domů, osprchovat se a převléknout. Škola mi začíná v 8:15 a končí v 15:45. Pak jedu domů, najím se a pokud mám odpolední trénink tak ten začíná v 18 hodin a končí ve 20:45hod. (vždycky máme "suchou" přípravu a pak led). Když nemám odpolední trénink, tak dělám něco do školy nebo si zahraji s kamarády na počítači. Někdy mám individuální trénink zaměřený třeba na střelbu a tak.

 

Jaký je Tvůj cíl pro příští rok? Chci zlepšit střelu a uspět v dalším try outu do nové sezóny.

 

 

Jaký je podle Tebe rozdíl mezi hokejem v Česku a v USA? V USA je hra rychlejší, ale brusli se hůř. V Čechách se víc soustředí na dovednosti a v USA na výsledky a body. V Česku nebývají u mládežnických kategorií try outy, od začátku co hraješ hokej jsi v podstatě ve stejném týmu a až v dorostu hrají ti nejlepší extraligu. V USA musíš po každé sezóně do try out do tymu. Takže nemáš "svůj" stálý tým, protože v podstatě každý rok můžeš mít úplně jiné spoluhráče. Tohle se mi moc nelíbí, protože nevím kde a s kým budu hrát příští sezónu.

 

 

Jak vzpomínáš na Slaný a na slánské kamarády? Jsem zvědavý jak to ve Slaném vypadá a jak se kluci hokejově posunuli. Mně tady chybí kabina (nemáme bohužel svoji vlastní) a kamarádi, ve Slaném jsem hrál dlouho a kabina pro nás byla druhým domovem.

 

Co ti chybí z Česka? Pomerančová Mattonka, šťáva, lázeňské oplatky, Brumík, rohlíky...raději stačí,  to by jinak mohlo být na dlouho :))

 

Máš v plánu obléknout ještě slánský dres, třeba při nějakém turnaji? JO! Těším se, až situace s Covidem bude lepší a my budeme moct přijet do Česka. První  co chci, je jít na led v Slaném. A byl bych  hodně rád, když by byl i nějaký turnaj a já mohl obléknout slánský dres.

 

Šimone, ať se Ti daří a těšíme se až se na slánském zimáku uvidíme!

 
Aktuální články
Dostaň se do extraligového týmu!

Po prvním kole Try outu jsou před námi další termíny, kdy se budete moci zúčastnit tréninku a probojovat se mezi extraligová Lvíčata.

 
Nejmladší Lvíčata na bedně

Nejmladší tým Slánským Lvíčat, složený z ročníku 2016 a 2017 uspořádal v neděli 7.4.2024 domácí turnaj 2.tříd.

 
Proslulá akademie v Salzburgu se sklonila před mladými Slaňáky

Do nejproslulejší evropské hokejové a fotbalové akademie Red Bull v rakouském Salzburgu vyrazili v březnu talentovaní malí...

 
TRY OUT do extraligy devátých tříd
 
Úspěch ročníku 2014
 
Lvíčata zvítězila v anketě Nejúspěšnější sportovec Slaného!!!
 
Play-off se blíží, přijďte nás v neděli podpořit!!
 
70 nových Lvíčat dorazilo na Týden hokeje
 
Polovina sezóny Lvíčat za námi
 
Pojď hrát hokej za HK LEV
 
 
© eSports s.r.o. & HK Lev Slaný - kontakt: hklevslany@centrum.cz RSS